Eseuri, studii, interviuri

Produse vizualizate

Edituri

Lecturi parțiale. Librăria de nișă Mărește

Lecturi partiale. Libraria de nisa - Viorel Marineasa

ISBN: 978-973-125-432-6

Produs nou

Viorel Marineasa

Mai multe detalii

5 Produse

Disponibil

39,00 lei

Fișa tehnică

Anul Aparitiei2014
EdituraUniversității de Vest
Format16x24 cm
Nr pagini264
Tip copertaBroșată
ISBN978-973-125-432-6
DomeniuFilologie
ColecțieAgora

Informații

Cred că, întâi de toate, trebuie să ai flerul unui om de presă ca să poţi face dintr-un mic episod, aparent nesemnificativ, pierdut prin arhive, un eveniment de prima pagină. Or, Viorel Marineasa are o intuiţie gazetărească de zile mari când îşi alege cărţile despre care îşi compune însemnările. Sunt, în majoritate, cărţi necunoscute publicului larg, nu doar pentru că ar fi de strictă specialitate, ci şi pentru că multe au apărut la edituri mici, cu un sistem de difuzare firav. Volumele acestea nu s-au prea văzut în rafturile librăriilor, câte au mai rămas prin oraşe, şi nici prin fişierele bibliotecilor. Într-adevăr, ele fac parte dintr-un spaţiu de nişă sau, mai bine zis, de refugiu; deci un loc în care îşi dau întâlnire şi se adăpostesc membrii unei mici comunităţi.

Adriana Babeți

 

Viorel Marineasa, născut în 1944, a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Timişoara. Între anii 1979-1987 a coordonat câteva numere literar-culturale ale revistei Forum studenţesc și ale fanzinului Paradox; este membru fondator al ziarului Timişoara şi al Societăţii Timişoara (1990), co-fondator al Asociaţiei culturale Ariergarda, membru în colectivul de redacţie al revistei Orizont și consilier editorial al Editurii Marineasa. A predat cursuri de  Jurnalism la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării a Universității de Vest din Timişoara.

A publicat romane (Litera albă, În pasaj), proză scurtă (Unelte, arme, instrumente, Dicasterial, O cedare în anii '20, Plânsul bătrânului tenor dramatic sovietic. Memorator pentru tanchişti – coautor Daniel Vighi, Înainte şi după (războiul rece), studii și cursuri despre Nichifor Crainic și Nae Ionescu, eseuri (Despre Banat, în registru normal), literatură-document (Rusalii '51. Fragmente din deportarea în Bărăgan – coautor Daniel Vighi, Deportarea în Bărăgan. Destine, documente, reportaje, coautor împreună cu Daniel Vighi, Valentin Sămînţă), ş.a.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Lecturi partiale. Libraria de nisa - Viorel Marineasa

Lecturi partiale. Libraria de nisa - Viorel Marineasa

Viorel Marineasa

30 alte produse în aceeași categorie: