Romane

Produse vizualizate

Edituri

Liniste pasionata. Ultimele zile ale imparatului Hadrian Mărește

Liniste pasionata. Ultimele zile ale Imparatului Hadrian

Produs nou

Antonio Costa Gomez

Mai multe detalii

15 Produse

19,00 lei

Fișa tehnică

Anul Aparitiei2015
EdituraDiacritic
Format13 x 20 cm
Nr pagini150
Tip copertaBrosata
DomeniuRoman

Informații

Spre sfârșitul vieții, Împăratul Hadrian se retrage departe de Roma, în vila sa din Tibur. Bolnav, melancolic, trist, se plimbă printre edificiile capricioase, printre operele de artă pe care le iubește atât de mult. Discută cu poeți, pictori, filosofi, cu cei doi sau trei prieteni pe care îi mai are, și încearcă să găsească absolutul, imortalul — în vise, în artă, în iubirea sa de neuitat pentru Antinous.

Liniște pasionată este o operă onirică, neavând în comun cu romanul semnat de Marguerite Yourcenar decât subiectul: ultimele zile ale Împăratului Hadrian.

Născut la Barcelona în 1956, scriitorul Antonio Costa Gomez trăiește la Madrid, unde predă cursuri de literatură. Este autorul mai multor opere literare, fiind, de asemenea, o prezență constantă în periodice. Dintre volumele publicate menționăm: La reina secreta (Regina secretă), 2004; La seda y la niebla (Mătasea și ceața), 2006; La calma apasionada (Liniște pasionată), 2008; Mateo, el maestro de Compostela (Mateo, maestrul de la Compostela), 2010. Pasionat de poezia lui Rilke și de filmele lui Alain Resnais, Antonio Costa Gomez este unul dintre ultimii mari călători pe urmele artiștilor care l-au marcat și al căror spirit îl evocă în scrierile sale. Personalitate tumultoasă, își găsește liniștea în pasiunea extraordinară pentru literatură.

Personalitate complexă — poetă, traducătoare, cineastă —, Ana Simon s-a născut în Banat și a urmat Liceul de Fete „Carmen Sylva“. A studiat spaniola și franceza la București, având-o ca mentor pe Zoe Dumitrescu-Buşulenga. După o ședere temporară în Spania, se stabilește la Geneva, unde îl cunoaște pe celebrul actor François Simon, cu care se căsătorește la scurtă vreme după aceea. În calitate de cineast, Ana Simon a realizat o serie de scurtmetraje cu caracter documentar-artistic, dintre care amintim: Exil (1977), Epitaful sculptorului Gheorghe Anghel (1993), Tryptique (1997), Benjamin Fondane, poet în exil (1998) și Ultimul peisaj al lui Rilke (2008). Multe din filmele sale au fost prezentate în cadrul festivalurilor de la Locarno, Veneţia, Berlin și București. Ana Simon a tradus, printre altele, opere de Unamuno, Ramuz, Sorescu, Eliade.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Liniste pasionata. Ultimele zile ale Imparatului Hadrian

Liniste pasionata. Ultimele zile ale Imparatului Hadrian

Antonio Costa Gomez

3 alte produse în aceeași categorie: