Cele mai cumpărate

Spiritualitate, Ezoterism

Produse vizualizate

Edituri

Documentele constitutive ale Francmasoneriei Mărește

Documentele constitutive ale Francmasoneriei

ISBN: 978-606-93889-0-7

Produs nou

Gabriel Dalea

Mai multe detalii

74 Produse

Disponibil

49,00 lei

Fișa tehnică

AutorGabriel Dalea
Anul Aparitiei2014
EdituraArcana
Format13 X 20 cm
Nr pagini386
Tip copertaBroșată cu clape
ISBN978-606-93889-0-7
DomeniuFrancmasoneriei
ColecțieLandmark
Ediția1

Informații

Lucrarea aduce în atenția celor interesați, pentru prima oară traduse în limba română, cele mai importante documente legate de apariția și dezvoltarea fenomenului masonic între anii 1.100 și 1800. Vechile documente legate de apariția, istoria și evoluția Franc-masoneriei ce se regăsesc în carte pot fi clasificate după conținut în câteva categorii distincte, după cum urmează: Vechile Îndatoriri, așa numitele „Old Charges” (Ms. Regius, Ms. Cooke, Grand Lodge no. 1, etc.), Documentele Fondatoare ale Marilor Loji (Constituțiile lui Anderson, Ahiman Rezon), Catehisme (Edinburgh Register House, Ms.,Trinity College, Ms. Graham, Ms. Kevan, etc.), Minute (Ordonanțele York) și altele (Statutele de la Ratisbona, Statutele Schaw, discursurile Cavalerului Ramsay, etc.).

Cartea de față este un debut editorial și reprezintă doar o mică parte din munca de cercetare întreprinsă de autor în domeniul Istoriei Francmasoneriei. Sperăm ca acest demers, început aici, să se constituie într-un serviciu util tuturor celor care doresc să-și aprofundeze sau să-și completeze cunoștințele masonice, și de asemenea, sperăm ca această lucrare să devină o piatră de temelie pentru toți cei care studiind atent izvoarele vor ajunge la un moment dat să trăiască și nemărginirea oceanului.

Ioan Gabriel Dalea (n. 08.11.1968 la Reșița, Caraș-Severin) a primit lumina Masonică pe data de 17 aprilie 2003. Deși de formație tehnică și cu o carieră profesională în domeniul vânzărilor-comercial, autorul devine în scurtă vreme un excelent autodidact în domeniul Esoterismului Masonic, fiind pasionat cu precădere de pătrunderea sensurilor și învățăturilor Masoneriei Rectificate, adică a Masoneriei Creștine. Se cuvine a mai menționa faptul că în 2011 autorul a primit statutul de membru corespondent al Grupului de Cercetare Masonică Alpina (Elveția).


Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Documentele constitutive ale Francmasoneriei

Documentele constitutive ale Francmasoneriei

Gabriel Dalea

11 alte produse în aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: